Error adding Users to Application Roles in EM - with SSL and ADSI configuration (Doc ID 2005714.1)

Last updated on MARCH 08, 2017

Applies to:

Business Intelligence Suite Enterprise Edition - Version 11.1.1.7.150120 and later
Information in this document applies to any platform.

Symptoms

Environment
==========
OBIEE 11.1.1.7.150120
IBM AIX on POWER Systems

Issue
=====
Customer has OBIEE environment configured to use SSL and that worked successfully.

They are now trying to get the same environment to use Active Directory. They have configured everything but are having problems. Customer can't login to Analytics.
When they go to the weblogic admin console>>Security Realms>>myrealm>>Users and Group>>Users tab or Groups tab, the customer CAN see the users and groups being pulled back from AD. So they feel that the AD configuration is correct.

Errors
======
When trying to log in, they get an error
  "Unable to Sign In. An invalid User Name or Password was entered."


When they go to Fusion Middle Ware Control>>Business Intelligence>>coreapplication>>Security>>Application Role, they are not able to add users to roles. They get the error:
  Failed to retrieve users.
  Operations error: entity=DC=efm,DC=local op=search mesg=Protocol Error LDAP Error 2 : simple bind failed: efm-obiapp2-ad2.efm.local:7003
  #{viewScope.emas_pagemodel_security_EditAppRole.searchPrincipal}: oracle.sysman.emSDK.app.exception.EMSystemException

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms