Trying to Start a Weblogic Admin Server or Managed Server via a Service on 64bit Windows Fails with "Unable to Find a JVM" (Doc ID 1157875.1)

Last updated on MARCH 08, 2017

Applies to:

Oracle Fusion Middleware - Version 11.1.1.1.0 to 11.1.1.7.0 [Release Oracle11g]
Oracle WebLogic Server - Version 10.3.1 to 10.3.6
Oracle WebLogic Server - Version 11.1.1.7.0 to 11.1.1.7.0 [Release 11g]
Microsoft Windows x64 (64-bit)
*** Reviewed for Currency on 15th Oct 2014 ***

Symptoms

[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszCmdLine = -client -Xms32m -Xmx200m -XX:MaxPermSize=128m -XX:+UseSpinning  -Xverify:none  -da -Dplatform.home=C:\Oracle\AS11\MIDDLE~1\WLSERV~1.3 -Dwls.home=C:\Oracle\AS11\MIDDLE~1\WLSERV~1.3\server -Dweblogic.home=C:\Oracle\AS11\MIDDLE~1\WLSERV~1.3\server   -Dweblogic.management.discover=true  -Dwlw.iterativeDev= -Dwlw.testConsole= -Dwlw.logErrorsToConsole= -Dweblogic.ext.dirs=C:\Oracle\AS11\MIDDLE~1\patch_wls1033\profiles\default\sysext_manifest_classpath -Xverify:none -classpath etc....
......
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszJavaHome = C:\Oracle\JDK6-64
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszExecDir = C:\Oracle\AS11\MiddlewareStand\user_projects\domains\Test_Domain
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszOldPath = C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszNewPath = C:\Oracle\AS11\MIDDLE~1\WLSERV~1.3\server\native\win\x64\;C:\Oracle\AS11\MIDDLE~1\WLSERV~1.3\server\bin;C:\Oracle\JDK6-64\jre\bin;C:\Oracle\JDK6-64\bin;C:\Oracle\AS11\MIDDLE~1\WLSERV~1.3\server\native\win\x64\oci920_8;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszDelay = 0
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszStopClass = []
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszLog = [C:\Oracle\AS11\MiddlewareStand\user_projects\domains\Test_Domain\servers\AdminServer\logs\AdminServer-stdout.txt]
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] Thread created successfully
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] Reporting SCM of SERVICE_START_PENDING with delay=0
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszHost = []
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] lpszPort = []
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] Reporting SCM of SERVICE_RUNNING
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] waiting for multiple events
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [E] [StartJVM] Unable to fine a JVM
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] done waiting for multiple events. Wait=1
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [E] [ServiceStart] Error in JVM. Cause=Unable to find a JVM!
[Fri Jul 23 11:12:01 2010] [I] [ServiceStart] Informing SCM about SERVICE_STOP

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms