Fresh Install Portal 11g:WWC-00000 Appears On Home Page

(Doc ID 1284400.1)

Last updated on AUGUST 26, 2017

Applies to:

Portal - Version 11.1.1.2.0 and later
Information in this document applies to any platform.
Checked for relevance on 02-Oct-2013

Symptoms

After a Portal 11g installation on a single server, pages are displayed, but at the top of the screen is an error WWC-00000 and some additional characters.

Error   (WWC-00000)
                    Copyright 1999, 2010, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.;i=pls%2Forasso%2Forasso.wwsso_app_admin.fapp_process_login%3Fp_app_id%3D; Accept=text/html Accept-Charset=ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 User-Agent=Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 Oracle HTTPClient Version 10h X-Oracle-Device.Class=pcbrowser X-Oracle-Device.Name=HTML40 X-Oracle-Device.Orientation=landscape X-Oracle-Device.MaxDocSize=0 X-Oracle-Device.Secure=false PROVIDER=556931242;i=2;n=DESIGN_TIME_PG;o=0;R=0; PROVIDER=900589280;i=2;n=PORTAL%20CONTENT%20AREA;o=0;R=0; PORTLET=6,277;v=556931242;b=254;t=700;T=;D=Portal%20Builder%20banner;]=2;A=54_254_556931242;p=6_277_6_1_1;i=0;Y=0;e=0;d=0;h=0;a=0;^=0;R=0;c=0;C=0;Z=0;I=5;q=http://myhost:port/portal/page/portal?_mode=10&_cpage_id=1&_csite_id=6&_cstyle_id=1&_cstyle_site_id=6&_ccalledfrom=1&_cmode=3&_ctabstring=Welcome&_cdisplay_name=Portal%20Builder;V=0; PORTLET=118;v=900589280;b=20;t=15;T=;D=Welcome;]=3;A=118_tabset_900589280;p=118_tabset_900589280;i=0;Y=0;e=1;d=1;h=1;a=1;^=1;R=0;c=0;C=0;Z=0;V=11;n=_ts.rid;t=constant;v=118; n=_ts.tid;t=constant;v=13; n=_ts.pid;t=constant;v=1; n=_ts.sid;t=constant;v=6; n=_ts.tp;t=constant;v=; n=_ts.ts;t=constant;v=Welcome; n=_ts.stid;t=constant;v=1; n=_ts.ssid;t=constant;v=6; n=_ts.m;t=constant;v=3; n=_ts.pr;t=constant;v=; n=_ts.sc;t=constant;v=; TEMPLATE=1;c=text/html; StyleSheet        #portal-rewrite?a=2;i=6,277/portal-rewrite# #portal-rewrite?a=2;i=118/portal-rewrite#


If the HTML is viewed on the error page, the HTML error stack has the following :

<span class="OraFieldText"><span style="font-weight: bold;"><!-- wwctx_api.get_sso_login_config --><span style="white-space: nowrap;"> (WWC-00000)</span><br>
<!-- ===== PL/SQL Call Stack =====
object line object
handle number name
0x1e9092370 845 package body DEV_PORTAL.WWERR_API_ERROR_UI
0x1e9092370 543 package body DEV_PORTAL.WWERR_API_ERROR_UI
0x1eb253d68 2342 package body DEV_PORTAL.WWCTX_API
0x1eb253d68 1370 package body DEV_PORTAL.WWCTX_API
0x1eb253d68 1411 package body DEV_PORTAL.WWCTX_API
0x1e895bbc0 2805 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE_UTIL
0x1e895bbc0 4308 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE_UTIL
0x1e874c550 3846 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE
0x1e874c550 3321 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE
0x1e874c550 3094 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE
0x1e93d7588 33 anonymous block
--></span></span>


By running the logcfg as documented at:
Oracle Fusion Middleware Administrator's Guide for Oracle Portal 11g Release 1 (11.1.1)
G.2.3.5 Oracle Metadata Repository
and set the logging level to 5 (DEBUG)

The logfile shows the following error :-

[19-JAN-2011 12:26:13] [ERROR] id=1295436372872[ACTIVE] ExecuteThread: '1' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)' ctx=wwctx_api.get_sso_login_config user=PUBLIC subscriberId=1 language=us userAgent="Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 Oracle HTTPClient Version 10h" ip=10.0.0.29
Failed to get sso login config info
[START-ERROR-STACK]
ORA-29269: HTTP server error 502 - Proxy Error ( The host was not found. )
[END-ERROR-STACK]
[START-CALL-STACK]
----- PL/SQL Call Stack -----
object line object
handle number name
0x1eb39f2b0 371 package body DEV_PORTAL.WWLOG_API_DIAG
0x1eb39f2b0 591 package body DEV_PORTAL.WWLOG_API_DIAG
0x1eb39f2b0 639 package body DEV_PORTAL.WWLOG_API_DIAG
0x1eb253d68 2330 package body DEV_PORTAL.WWCTX_API
0x1eb253d68 1370 package body DEV_PORTAL.WWCTX_API
0x1eb253d68 1411 package body DEV_PORTAL.WWCTX_API
0x1e895bbc0 2805 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE_UTIL
0x1e895bbc0 4308 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE_UTIL
0x1e874c550 3846 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE
0x1e874c550 3321 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE
0x1e874c550 3094 package body DEV_PORTAL.WWPOB_PAGE
0x1e93d7588 33 anonymous block
[END-CALL-STACK]



This SQL is also failing:

select utl_http.request('https://my_sso_server:port', null, 'file:/etc/ORACLE/WALLETS/oracle','******') from sys.dual;

ERROR at line 1:
ORA-29273: HTTP request failed
ORA-06512: at "SYS.UTL_HTTP", line 1722
ORA-06502: PL/SQL: numeric or value error
ORA-06512: at line 1  


 

Changes

SSL was configured for SSO before portal was installed.

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms