WWC-00000 Accessing Portal 11g After Configuring SSL (Doc ID 1401121.1)

Last updated on JUNE 02, 2017

Applies to:

Portal - Version 11.1.1.4.0 and later
Information in this document applies to any platform.
Checked for relevance on 28-Jun-2013

Symptoms

After configuring Portal 11g to use ssl, the following error shows up when accessing Portal.

Error (WWC-00000)

Copyright 1999, 2010, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.;i=pls%2Forasso%2Forasso.wwsso_app_admin.fapp_process_login%3Fp_app_id%3D; Accept=text/html Accept-Charset=ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 User-Agent=Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 Oracle HTTPClient Version 10h X-Oracle-Device.Class=pcbrowser X-Oracle-Device.Name=HTML40 X-Oracle-Device.Orientation=landscape X-Oracle-Device.MaxDocSize=0 X-Oracle-Device.Secure=false PROVIDER=556931242;i=2;n=DESIGN_TIME_PG;o=0;R=0; PROVIDER=900589280;i=2;n=PORTAL%20CONTENT%20AREA;o=0;R=0; PORTLET=6,277;v=556931242;b=254;t=700;T=;D=Portal%20Builder%20banner;]=2;A=54_254_556931242;p=6_277_6_1_1;i=0;Y=0;e=0;d=0;h=0;a=0;^=0;R=0;c=0;C=0;Z=0;I=5;q=http://myhost:port/portal/page/portal?_mode=10&_cpage_id=1&_csite_id=6&_cstyle_id=1&_cstyle_site_id=6&_ccalledfrom=1&_cmode=3&_ctabstring=Welcome&_cdisplay_name=Portal%20Builder;V=0; PORTLET=118;v=900589280;b=20;t=15;T=;D=Welcome;]=3;A=118_tabset_900589280;p=118_tabset_900589280;i=0;Y=0;e=1;d=1;h=1;a=1;^=1;R=0;c=0;C=0;Z=0;V=11;n=_ts.rid;t=constant;v=118; n=_ts.tid;t=constant;v=13; n=_ts.pid;t=constant;v=1; n=_ts.sid;t=constant;v=6; n=_ts.tp;t=constant;v=; n=_ts.ts;t=constant;v=Welcome; n=_ts.stid;t=constant;v=1; n=_ts.ssid;t=constant;v=6; n=_ts.m;t=constant;v=3; n=_ts.pr;t=constant;v=; n=_ts.sc;t=constant;v=; TEMPLATE=1;c=text/html; StyleSheet #portal-rewrite?a=2;i=6,277/portal-rewrite# #portal-rewrite?a=2;i=118/portal-rewrite#


Enabling Portal Repository Logging (logcfg) shows the following errors when accessing Portal:

[ERROR] id=1327609390002[ACTIVE] ExecuteThread: '3' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)' ctx=wwctx_api.get_sso_login_config user=PUBLIC subscriberId=1 language=us userAgent="Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.3072" ip=xxx.xxx.x.xx
Failed to get sso login config info
[START-ERROR-STACK]
ORA-29268: HTTP client error 404 - Not Found
[END-ERROR-STACK]



Confirm that the DB wallet is fine, using the select statements like the following to test the Portal url and SSO url's.

Test Wallet:

select utl_http.request('https://portal_hostname.domain',null,' file:/wallet_directory_on_server/portaldbwallet','wallet_password') from dual;
e.g.
select utl_http.request('https://myportal.oracle.com',null,'file:/home/oracle/portaldbwallet','manager1') from dual;


Confirm that the servers are accessible (ping them) from the Portal Database Server.

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms