Portal URL /pls/portal Giving HTTP-404 Error, But /portal/pls/portal URL Working Fine. Also EM Is Reporting Portal:portal As Down (Doc ID 1457199.1)

Last updated on NOVEMBER 08, 2016

Applies to:

Portal - Version 10.1.4.2 to 10.1.4.2 [Release 10gR2]
Information in this document applies to any platform.
Checked for relevance on 14-Apr-2015

Goal

A 10.1.4.2 Portal is working fine when using URLs of the format http://host:port/portal/pls/portal.

An HTTP-404 message is displayed when http://host:port/pls/portal format is used.
A "hello world" procedure works fine, as long as the portal/pls/portal format is used eg http://host:port/portal/pls/portal/hello
EM is showing Portal:portal as down, but clicking on the link shows all components are up and running.

When attempting to go to the /pls/portal URL the following error is seen in the logs :-

Apache Access log

[12/Jan/2012:14:28:32 +0100] "GET /pls/portal HTTP/1.1" 404 346
[12/Jan/2012:14:28:47 +0100] "GET /pls/portal/htp.p?cbuf=Test HTTP/1.1" 404 352

Apache error_log

[Thu Jan 12 14:27:57 2012] [error] [client xxx] [ecid:82602587535,1] File does not exist: /oradata0/app/oracle/product/as/10.1/Midtier/Apache/Apache/htdocs/portal/pls/portal/htp.p
[Thu Jan 12 14:28:28 2012] [error] [client xxx] [ecid: 82602619335,1] File does not exist: /oradata0/app/oracle/product/as/10.1/Midtier/Apache/Apache/htdocs/portal/pls/portal

 

How can we troubleshoot this problem?

 

Solution

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms