Some of the Chinese Characters Are Garbled to Question Marks(?) when Exported to Excel (Doc ID 1576332.1)

Last updated on MARCH 08, 2017

Applies to:

Oracle Agile PLM Framework - Version 9.3.2.0 and later
Oracle Application Object Library - Version 12.1.3 to 12.1.3 [Release 12.1]
Information in this document applies to any platform.

Symptoms

ACTUAL BEHAVIOR
---------------
When exporting information with Chinese characters, some of the Chinese characters are garbled as question marks(?)

EXPECTED BEHAVIOR
-----------------------
All the exported Chinese characters to show correctly

STEPS
-----------------------
The issue can be reproduced at will with the following steps:
1. Login to Web Client
2. Goto My Settings > Preferences, and make sure Encode Type is set to "Simplified Chinese (GB2312)"
3. Create item with description in Chinese by copy and paste the Chinese characters
4. Run Search to include the item with Chinese description in the search result
5. Export the search result to Excel file
6. Check the item description in Chinese. See some of the characters are displayed as "?"
7. Goto My Settings > Preferences, and change the Encode Type is set to "Traditional Chinese (Big 5)"
8. Relogin to Web Client
9. Run Search to include the item with Chinese description in the search result
10. Export the search result to Excel file
11. Check the item description in Chinese. Still see some of the characters are displayed as "?"

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms