Forms Applet not Started From Homepage After Run of Autoconfig (Doc ID 989464.1)

Last updated on MARCH 08, 2017

Applies to:

Oracle Applications Technology Stack - Version 11.5.10.0 to 11.5.10.2 [Release 11.5 to 11.5.10]
Information in this document applies to any platform.
Checked for relevance on 25-SEP-2013

Symptoms

After running Autoconfig the environment has problems in starting Forms functions from the Homepage. When selecting a function expected to start Forms nothing happens, but also no error is raised for the user. Calling Forms using /dev60cgi/f60cgi starts the Forms applet as expected, so Forms is available and up and running.

Investigation of the Apache log files shows the following entries:

access_log_pls

<server.domain> - - [11/Jan/2010:10:58:20 +0700] "GET /pls/xxx/fnd_icx_launch.launch?resp_app=SYSADMIN&resp_key=SYSTEM_ADMINISTRATOR&secgrp_key=STANDARD&start_func=FND_FNDSCMOU&other_params= HTTP/1.0" 403 223


error_log_pls

[Mon Jan 11 10:58:20 2010] [error] mod_plsql: /pls/xxx/fnd_icx_launch.launch HTTP-403 ORA-1017


These indicate that the request to the PLS Apache listener done as part of starting Forms responds with a 403 (Forbidden) due to login problem of MOD_PLSQL (ORA-1017 invalid username/password). This causes that the redirect to /dev60cgi/f60cgi call is not performed and Forms applet is not started.

Changes

Autoconfig was run delivering new configuration files for the environment

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms