Multipath Not Showing Correct Paths for Disks When Installed Udev RPM Packages Is Incomplete (Doc ID 2088278.1)

Last updated on DECEMBER 23, 2015

Applies to:

Linux OS - Version Oracle Linux 5.7 and later
Linux x86-64

Symptoms

Multipath -ll  does not show the correct paths for each disk:

Non-working server shows following output:

# multipath -ll
lun1 (360060e80160125000001012500008c09) dm-144 HITACHI,OPEN-V
size=34G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='0' wp=rw
`-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=active
  `- 3:0:0:131 sdma 69:288 active ready running
lun2 (360060e80160125000001012500008e12) dm-181 HITACHI,OPEN-V
size=135G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='0' wp=rw
`-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=active
  `- 3:0:0:173 sdnq 71:448 active ready running               --->missing second path


Working server shows correct information for the same LUN:

lun1 (360060e80160125000001012500008c09) dm-156 HITACHI,OPEN-V
size=34G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='0' wp=rw
`-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=active
  |- 3:0:0:131 sdme 69:352 active ready running
  `- 2:0:1:131 sdei 128:160 active ready running
lun2 (360060e80160125000001012500008e12) dm-192 HITACHI,OPEN-V
size=135G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='0' wp=rw
`-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=active
  |- 3:0:0:173 sdnu 128:256 active ready running
  `- 2:0:1:173 sdfy 131:64 active ready running             ---> showing two paths on second server for same LUN

 

Changes

Added new storage Luns and updated multipath.conf for user friendly names and reloaded the multipathd.

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms