[ PCA ] Provisioning of a Compute Node Fails at Stage "initializing_stage_add_server_to_pool" and the Compute Node is Marked DEAD/dead (Doc ID 2281426.1)

Last updated on JULY 06, 2017

Applies to:

Private Cloud Appliance - Version 1.0.1 and later
Linux x86-64

Symptoms

On Oracle Private Cloud Appliance, when attempting to provision or reprovision a compute node, the /var/log/ovca.log log file records:

[2017-06-28 15:13:25 2426521] ERROR (utils:148) Exception running add server to pool. ILOM MAC: 00:20:e0:c4:d6:e7. Marking node as dead.
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ovca/daemon/utils.py", line 139, in new_function
result = func(*args, **kwargs)
File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ovca/daemon/nodestateserver.py", line 512, in add_server_to_pool
return ovmm_add_server_to_tenant_group(mac, nodeinfo)
File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ovca/tenant_group.py", line 109, in ovmm_add_server_to_tenant_group
if not add_server_to_tenant_group(server_name, tenant_group):
File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ovca/tenant_group.py", line 470, in add_server_to_tenant_group
(server_name, tenant_group))
Exception: The server ovcacn11r1 could not be added to the Rack1_ServerPool


Full Log:

 

 

And then the compute node is marked as DEAD/dead

Changes

 

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms