Oracle VM 3.x: OVMRU_002063E No Utility Server Could Be Found For Operation On Repository

(Doc ID 2332478.1)

Last updated on NOVEMBER 28, 2017

Applies to:

Oracle VM - Version 3.2.1 and later
Linux x86-64

Symptoms

On Oracle VM Manager 3.3.x version , when refreshing the repository presented to OVS servers, the process fails with the following error:


OVMRU_002063E No utility server could be found for operation on repository: <REPOSITORY>. These presented servers could not be used: ovs-server1: - Server: ovs-server1, is missing a mount for repository: <REPOSITORY>. ovs-server2: - Server: ovs-server2, is missing a mount for repository: <REPOSITORY>. [Tue Nov 14 13:44:35 WAT 2017]

 

Also, seen corresponding message in /u01/app/oracle/ovm-manager-3/domains/ovm_domain/servers/AdminServer/logs/AdminServer.log on the Oracle VM management server:

####<2017-11-05T00:13:33.043+0100> <Error> <com.oracle.ovm.mgr.faces.util.POJOActionUtils> <ovm-server> <AdminServer> <SequentialExecutor-nbCI6bwSTT-tggyN7TNm809aUdJmToAcV9uTiR5r6AzcNPhkWsKK!1422552345!1509830532717-102> <admin> <> <f22841c0-17f5-4f30-9d5c-66e7a0c2ffbf-0006c58e> <1509837213043> <BEA-000000> <Error modifying object of class com.oracle.ovm.appfw.generatedpojos.VmPOJO@e2817dba with the error: Job failed on Core: OVMRU_002063E No utility server could be found for operation on repository: <REPOSITORY>. These presented servers could not be used:

ovs-server1:
- Server: ovs-server, is missing a mount for repository: <REPOSITORY>
ovs-server2:
- Server: ovs-server2, is missing a mount for repository: <REPOSITORY>
[Sun Nov 05 00:13:32 WAT 2017]>

 

 

 

 

 

Changes

 

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms