REQUISITION DEFAULTS NOT WORKING CORRECTLY (Doc ID 2057358.1)

Last updated on JUNE 14, 2017

Applies to:

PeopleSoft Enterprise SCM eProcurement - Version 9.2 and later
Information in this document applies to any platform.

Symptoms

ISSUE:
--------
Requisition defaults not working correctly when using the Default Option of Default.

 

Steps to Replicate the issue:

1. Navigate to Item Categories

2. Category ACCESSORIES- Has Account 131000 assigned.

3. Category ALLITEMS- Has Account 000000.

4. Requester Setup VP1- Has Account 600020.

5. Add a new Requisition Click on Requisition Settings.

6. Requisition Settings- Default Option is set to Default. Enter Supplier, Category and Unit of Measure.

7. Click on Special Requests

8. Category, Supplier and Unit of Measure defaulted from the defaults. Enter description, currency and add the item. Click on Checkout

9. The category defaulted from the Item Category correctly. Click on Line Details.

10. The category also defaulted correctly

11. Click on Requisition Settings- Change the Category to ALLITEMS then click OK

12. The Account remained the same. It didn’t change according to the new category.

13. Line Details- The Category changed to what we entered in the defaults

14. Requisition Settings- Change the ShipTo Location and click OK

15. The ShipTo changed although there was already a value entered for it.

 

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms