E-PORTAL: Homepage URL Not Loading When Hit URL Again If Closing And Reopen Chrome browser in 8.55.15

(Doc ID 2330545.1)

Last updated on NOVEMBER 20, 2017

Applies to:

PeopleSoft Enterprise PT PeopleTools - Version 8.55 and later
Information in this document applies to any platform.

Symptoms

On : 8.55 version, Portal Technology

Opening the link 'http://XXXXX:8040/psp/XXXX/EMPLOYEE/EMPL/h/?tab=DEFAULT' after restarting chrome browser , Homepage is not loading correctly.
- First time login is successful when use the login page URL. Home page is opening without any issues
- Now Copy this Homepage URL and close the Chrome browser (Do not Sign-out). Open the Chrome browser and paste the below URL. Page is keep on loading for long time and not opening.


EXPECTED BEHAVIOR
-----------------------
User on hitting the URL 2nd time should be landed over to Sign-in Page for entering login credentials.


STEPS
-----------------------
The issue can be reproduced at will with the following steps:
1. First time login is successful when we use the login page URL "http://xxx.xxxxxxx.xxx:8040/psp/XXXXXX/EMPLOYEE/EMPL/?&cmd=login&languageCd=ENG&"
2. Home page is opening without any issues. Homepage URL : http://xx.xxxxxxx.xxx:8040/psp/XXXXXX/EMPLOYEE/EMPL/h/?tab=DEFAULT
3. Now Copy this URL and close the Chrome browser. Open the Chrome browser and paste the below URL
http://xxx.xxxxxxx.xxx:8040/psp/XXXXXX/EMPLOYEE/EMPL/h/?tab=DEFAULT
4. Page is loading for long time and it is not opening.
5. On hitting ctrl+F5 or manual refresh will load the page successfully if SSO is configured. Else sending back to login page.


Changes

 NA

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms