E-REN: WebLogic RPS Server Hangs when used in Front of REN Server (Doc ID 944456.1)

Last updated on FEBRUARY 24, 2014

Applies to:

PeopleSoft Enterprise PT PeopleTools - Version 8.44 to 8.53 [Release 8.4]
Information in this document applies to any platform.
***Checked for relevance on 26-Nov-2012***


Symptoms

The WebLogic RPS occasionally stops responding when used in front of a REN server. Below are other symptoms you will see.

If running a REN Server Ping test, you receive this message:

init-tunnel failed to transmit after delay of 4 seconds
init-tunnel failed to transmit after delay of 8 seconds
etc etc



If running a report to window, the following occurs:
   - "Queued" Window may appear
   - Then the following error is displayed: Unable to connect to the REN Server

If you view the active RPS threads, via WebLogic console (using "Monitoring" tab), you'll see that all threads are busy and may be executing favicon.ico.  Example:
       http Request: /favicon.ico


Running 'netstat -an' from command prompt, shows hundreds of connections to the RPS server:

TCP 11.222.7.777:8080 10.555.7.777:2169 ESTABLISHED



If you have the http access log enabled for the RPS, you may see lots of these entries:

111.777.88.999 - - [23/Sep/2009:16:20:58 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 500 21


Refer to the following solutions for information on how enable http access logging in WebLogic:
   Document 662319.1: WebLogic 9.2 and 10.3: How to Enable "HTTP Access Logging" or "HTTP Extended Access Logging" in Order to Collect Detail on HTTP Transactions
   Document 637234.1: WebLogic 5.1, 6.1 and 8.1: Enabling and Configuring Extend HTTP Access Logging

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms