"capi_get_sensors() failed, status = -1" error when running commands on the Service Processor (Doc ID 1934733.1)

Last updated on JULY 01, 2016

Applies to:

Sun SPARC Enterprise T5140 Server - Version All Versions and later
Sun SPARC Enterprise T5120 Server - Version All Versions and later
Sun SPARC Enterprise T5220 Server - Version All Versions and later
Sun SPARC Enterprise T5240 Server - Version All Versions and later
Information in this document applies to any platform.

Symptoms

System with ILOM 2.0 may encounter a problem, where a server cannot be powered on and can report errors when gathering outputs from ALOM CMT.
However, there are no faults reported by the Service Processor.

Following symptoms can bee seen when running commands in ALOM CMT:

sc> powercycle -f
Are you sure you want to powercycle the system (y/n)? y
Powering host off at Sat Oct 11 08:05:28 2014
Waiting for host to Power Off; hit any key to abort.
Host failed to poweroff!                                                  <<<===============

 Or errors such as:

sc> showenvironment
capi_get_sensors() failed, status = -1                              <<<===============

 Other commands can fail without reason:

sc> showlocator
Error: No locator indicator                                              <<<===============

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms