Agile Managed Server Runs in Independence Mode instead of Cluster Member

(Doc ID 2386465.1)

Last updated on APRIL 14, 2018

Applies to:

Oracle Agile PLM Framework - Version 9.3.6.0 and later
Information in this document applies to any platform.

Symptoms

On : 9.3.6.0 version, Application Server

When start the Managed Server which is not on the same machine of Admin Server, it runs in independence mode and no Agile Application is deployed.  Server log shows error:


ERROR
-----------------------
<Info> <Management> <BEA-141307> <Unable to connect to the Administration Server. Waiting 5 second(s) to retry (attempt number 1 of 3).>
<Info> <Management> <BEA-141307> <Unable to connect to the Administration Server. Waiting 5 second(s) to retry (attempt number 2 of 3).>
<Info> <Management> <BEA-141307> <Unable to connect to the Administration Server. Waiting 5 second(s) to retry (attempt number 3 of 3).>
<Info> <Management> <BEA-141298> <Could not register with the Administration Server: java.rmi.RemoteException:
[from AdminURL 0] weblogic.deploy.service.internal.transport.UnreachableHostException: [Deployer:149145]Unable to contact "null". Deployment is deferred until "null" becomes available.; nested exception is:
java.net.ConnectException: Tried all: '1' addresses, but could not connect over HTTP to server: 'agileAdmin.mycompany.com', port: '9001'
failed reasons:
[0] address:'agileAdmin.mycompany.com/xxx.xxx.xxx.xxx',port:'9001' : java.net.ConnectException: Connection refused (Connection refused)
[from AdminURL 1] weblogic.deploy.service.internal.transport.UnreachableHostException: [Deployer:149145]Unable to contact "null". Deployment is deferred until "null" becomes available.; nested exception is:
java.net.ConnectException: Tried all: '1' addresses, but could not connect over HTTP to server: 'xxx.xxx.xxx.xxx', port: '9001'
failed reasons:
[0] address:'/xxx.xxx.xxx.xxx',port:'9001' : java.net.ConnectException: Connection refused (Connection refused)
The Administration Server could not be reached at http://agileAdmin.mycompany.com:9001.>
<Info> <Configuration Management> <BEA-150018> <This server is being started in Managed Server independence mode in the absence of the Administration Server.>


STEPS
-----------------------
The issue can be reproduced at will with the following steps:
1. Install Agile 9.3.6 on Admin server
2. Install Agile 9.3.6 on Managed server
3. Start Admin Server
4. Start Managed server


Changes

 

Cause

Sign In with your My Oracle Support account

Don't have a My Oracle Support account? Click to get started

My Oracle Support provides customers with access to over a
Million Knowledge Articles and hundreds of Community platforms